7:56 pm - Thursday October 8, 2015

Война в ГЕРБ Пловдив – областният управител Здравко Димитров и областен лидер на ГЕРБ срещу кмета Иван Тотев, лидер на градската организация

Скандалът около исканата оставка на шефа на летището Дойчин Ангелов  е искрата запалила открито войнатa вътре в ГЕРБ Пловдив.

Един от пловдивските депутати на ГЕРБ Костадин Язов, поиска оставката на шефа на пловдивският аеропорт, за несправяне с работа и пропадане на вече несъществуващи дестинации до Милано и Франкфурт, като открито заяви това пред кмета Иван Тотев.  Другите депутати от ГЕРБ обаче запазиха мълчание и не подкрепиха близкия до Иван Тотев депутат. В своя защита директора на Летище Пловдив открито заяви, че откакто Иван Тотев е кмет и е ръководител на Фонда за развитие на Летище Пловдив, в който се събират 300 000 годишно, най- вече от Община Пловдив, 250 000 и 50 000 от други общини в областта, работата откровено забoксувала и в него не се случвало нищо. От своя страна Областният управител на област Пловдив и областен лидер на ГЕРБ защити директора на летището Дойчин Ангелов, че съвестно си вършил работата при съвместното им гостуване в Одрин, където договаряха откриване на линия от Пловдив до Истанбул.

Media-18566-pic copy

Публична тайна е, че Градската организация на ГЕРБ  е превзета от приятелския кръг на кмета Иван Тотев и този на заместник кмета по култура образование и туризъм Стефан Стоянов, и тези на техните семейства, което е сринало до минимум рейтинга на управляващата партия в града, както сред гражданите, така и сред симпатизантите на ГЕРБ в Пловдив и те намират утеха под крилото на Областният лидер на ГЕРБ. Той, след като оглави областната с размах и направи нескопoсан опит за трансфер на кмета на Съединение от БСП към ГЕРБ, за негово съжаление неуспешен и игра, политизира хорото на Йорданов ден в Калофер, вече поглежда и към градската структура на управляващата партия с приближаването на изборите. Как ще продължат битките в тази война ще се разбере с приближаването на изборите и реденето на новите кандидат депутатски листи в ГЕРБ.

Comments

comments

Filed in: Бизнес, Битови, България, Клюки, Новини Пловдив, Политика
Directory Wizard powered by www.polldirectory.net